SKOGSLØPET

Skogsløpet er NVMC sitt tradisjonelle hovedløp. Løpet arrangeres hvert år av en lokal avdeling eller klubb sammen med NVMC. Selve arrangørstedet spres rundt i Norge. Fjord, fjell, skog og spektakulære veger har vært ramme for løpet, som har vært arrangert hvert år siden1974. (Med unntak av 2020 pga coronapandemien). Her kjører en Progress fra 1902 sammen med sykler fra 80-og etterhvert 90-tallet. Alle har en felles møteplass på Skogsløpet. 

Ønsker du å se oversikten over alle arrangerte Skogsløp opp igjennom tidene; se nederst på siden her. Bilder fra tidligere arrangerte Skogsløp ligger under album på denne hjemmesiden.

Skogsløpet 2.-4.juni 2023: 

  I år er det en av våre lokalavdelinger som står som arrangør for Skogsløpet 2023 NVMC avd. Sunnmøre. Løpet arrangeres samtidig som treffet Vårskjelven går av stabelen første helgen i juni.

Fristen for å melde seg på elektronisk var 15.mai. Info og priser finner dere på linken men påmeldingen er stengt. Vedlagt finner dere listen over deltakere som meldte seg på før denne fristen. 

https://nvmc.portal.styreweb.com/arrangement/ArrangementSession2?ID=97300-DDCB

Men ingen hindring det er fremdeles mulighet til å delta. Meld dere på direkte til:

Jon Christian Nygård på mail til  jcnygard@hotmail.no, tlf. 94530821.

For dem som velger å bruke vedlagt påmeldingsskjema skal dette også sendes til Jon Christian på mail.

 

Skogsløpet 2023 i Valldal

Langt inne i Storfjorden der cruiseskipene seiler inn til Geiranger er der en fjordarm som heter Nordalsfjorden. Her munner lakseelva Valldøla ut i fjorden. Elva har sitt utspring i fjellmassivene oppe i Trollstigen og renner gjennom et dramatisk landskap ned den 25 km lange Valldalen og fosser ut i fjorden ved Sylte som er tettstedet i Valldal. Her gjorde Hellig Olav i sin tid strandhogg, og sagnet forteller at da han steig i land kom det en orm buktende mot han. Hellig Olav treiv ormen og slengte den opp i den steile fjellveggen på Syltefjellet, som går rett i sjøen. Her oppe ble ormen værende for all fremtid, og du kan se den der når du kommer hit. På toppen av denne fjellveggen på Syltefjellet, som kneiser over Sylte, skal det nå bygges et greskortodokst nonnekloster for Hellig Olav. For å finansiere dette har nonnene startet blant annet egen vinproduksjon.

Valldal er ei jordbær- og fruktbygd med massiv turisme, ettersom den er en del av Golden Route med nærhet til bla Trollstigen, Trollveggen, Geiranger og jugendbyen Ålesund. Folk fra hele verden reiser hit til dette vakre sunnmørske landskapet. Inne i enden av Nordalsfjorden ligger bygda Tafjord, kjent for kraftproduksjon og lengst oppe i dalen finner vi Zakarias-dammen med si 100m høge demning.

Valldalen har mange campingplasser, fra sentrum av Sylte nede ved sjøen og oppover dalen.      6,5 km fra Sylte opp Valldalen ligger Skoglund Camping. Denne campingplassen har NVMC avd. Sunnmøre disponert til vårt vidgjetne veteranmotorsykkeltreff «Vårskjelven» helt siden sist vi arrangerte Skogsløpet i 1994, på Vigra ved Ålesund.

Her er det nesten ingen faste campingvogner eller spikertelt, så vi disponerer plassen selv.   6 små hytter med enkel standard og plass for bobiler, campingvogner og telt. Her blir «Skogsløpet 2023» arrangert samtidig med «Vårskjelven» fredag 2. til søndag 4. juni. Vi setter søkelys på den klassiske trefftradisjonen som en viktig del av vår motorsykkelhistorie, med sosiale aktiviteter på treffplassen. Selve løpet vil gå gjennom en dramatisk natur, som vi håper vil skape varige minner og et brennende ønske om å komme tilbake. Noen bratte bakker og tuneller blir det dog, i dette fjord- og fjellandskapet.

Under åpningsseremonien på fredagskvelden serveres det suppe, på lørdags- og søndagsmorgenen serveres det frokost. Det blir også servert lunsj ute på post under selve løpet og middag på lørdagskvelden. Alt inkludert i treffavgiften. Bestilte T-skjorter selges separat.

 

Program for skogsløpet 2023

 Fredag 02.06:

Kl 16.30  Sekretariatet åpner for innregistrering og kontroll av sykler.

Kl 19 til 20.30.   Det serveres et lett måltid.

Kl 20.20  Åpningsseremoni med tale, hornmusikk og kanskje salutt.

Kl 22.   Sekretariatet stenger.

Lørdag 3.6:

Kl 08 til 09.30  Frokost

Kl 10  Løpet starter

Kl 18  Middag serveres

Kl 20.30  Premieutdeling rundt bålet.

Etter premie utdelingen blir det en auksjon.

Søndag 4.6

Kl 08.30  Frokosten starter

En grill vil bli oppfyrt både fredags- og lørdagskveld.

 

 

 

 

Innkvartering: Teltplass, bobil/campingvogn trenger ikke bestilling, ordnes ved ankomst.

Ettroms 4-sengs hytte på campen,

kontakt: Nina Jones  tlf. 920 80 973/nina.lynn@live.no

Håkon’s Hytter, 600m fra campen                            tlf. 402 14 599

Jordbærstova Feriehus, 1km fra campen                  tlf. 702 57 658/post@jordbarstova.no 

Sylte Hotell, Sylte, 6,5km fra campen                        tlf. 921 75 461/post@syltehotell.com 

Valldal Fjord Lodge, Sylte, 6,5km fra campen           tlf. 919 08 854/valldal@fjordlodge.no 

Valldal Fjordhotell, Sylte, 6,8km fra campen             tlf. 703 34 600/ post@valldalfjordhotell.no

 

Med vennlig hilsen, for NVMC avd. Sunnmøre

Treffansvarlig Torgeir Vatnehol,                                 tlf. 928 13 390/tvatnehol@gmail.com

 

Påmelding rettes direkte til:

Jon Christian Nygård Tlf. 94530821 - jcnygard@hotmail.no

 

Informasjon oppdateres fortløpende.

Vi gjør oppmerksom på at startlister vil deles og publiseres.